Järbo Llama Soft

I lager.

90 kr


OBS! Viktig!  Vid beställning klicka på färgnamn/artikel  (då får man motsvarande bild till garnfärg)! Tvärtom fungerar det ej!

Många stickare har säkert upptäckt den ljuvliga alpackans ull, men nu är det dags för dess okända kusin att ta ett steg in i rampljuset. Med en fiber som är minst lika mjuk och fin som alpackaull förtjänar den bolivianska laman verkligen din uppmärksamhet. Det är inte för inte som den kallas för Andernas kashmir.

Under närmare två decennier har vår producent förfinat processen att  skilja lamans grövre ytterpäls från den tunnare innerpälsen. Resultatet  är en av de finaste fibrerna i världen. Studier tyder faktiskt på att lamafibern är både mjukare och har bättre  isolationsförmåga än alpackans.     

I Järbo Llama Soft har baby lama-ullen blandats med polyamid, vilket  ger ett mjukt och hållbart garn med en naturligt, obehandlad känsla.  Garnets grovlek gör dessutom att du snabbt får ett vackert resultat, oavsett om du stickar eller virkar. Som om inte  det vore nog är det både värmande och snällt mot miljön!

Kvalitet:  85% Mjuk babylama, 15% Polyamid                 

Nystan:  Ca 50 g = 150 m

Rekommenderade stickor:  6.00 mm

Stickfasthet:  Ca 16 m  x  21 v = 10 x 10 cm

Rekommenderad virknål:  6.00 mm

Virkfasthet:  Ca 13 fm  x  14 v = 10 x 10 cm

Garnkistan|Garn till stickning och virkning, mönster och tidningar