NORO Garn

Noro Garn är tillverkat i Japan. Det vackra garnet har en fantastisk  struktur och färgsättning på alla sina sorter.

"I am inspired by nature in so many ways." sa Eisaku Noro.

När Eisaku Noro startade företaget på 1980-talet var han redan bekymrad över att inte överbearbeta fibrerna så att de skulle behålla sitt naturliga tillstånd.  

" Naturfibrer har fantastiska egenskaper som människor inte kan härma. Jag vill bevara dessa egenskaper så mycket som möjligt i mina garn. Dessa naturliga tillstånd lämnas avsiktligt genom  att använda människohänder och gamla maskiner så att naturfibrer inte överbearbetas. Föroreningar i råvarorna avlägsnas försiktigt för hand utan användning av kemisk behandling, vilket inte är bra för fibrerna eller miljön. Vi siktar också på att återge naturens färger i våra garner:  blad till exempel ser alla gröna ut, men i verkligheten finns de i otaliga varianter av grönt. Genom att blanda färger kan vi ge våra garn färger som känns mer naturliga och påminner om hav, berg, blommor, träd och så vidare. " - Eisaku Noro.

Att hålla bearbetningen till ett minimum och undvika användningen av hårda kemiska behandlingar är avgörande för Noro vision. Friktion skapad av agitation och värme under bearbetning kan försvaga naturliga fibrer; genom att förkorta denna process minskar Noro skadorna på fibrer och på miljön. Att minimera mängden maskinhantering bevarar också fibrernas ursprungliga kvaliteter. 

Alla animaliska fibrer som används i garnen kommer från certifierade ekologiska gårdar, från internationella källor som Australien, Falklandsöarna och Sydafrika. Mr. Noro är personligen involverad i att inspektera alla aspekter av produktionen, från att besöka djurgårdarna till att kontrollera de maskiner som används och att hålla restriktioner för färgningsprocesserna för att bibehålla produkter som är så miljövänliga som möjligt.